Hyppää pääsisältöön

Uutiset

 

18 toukokuu 2018

Euroopan Unionin tietosuojalaki tulee voimaan 25.5. Käyttäjien yksityisyyden suojaaminen ja tietojen turvassapitäminen ovat kuitenkin olleet ViLLE Teamille tärkeitä aina, joten muutokset ViLLEn käyttöön eivät ole kovin suuria.

Tärkein muutos koskee niitä opettajia, jotka opettavat alle 16-vuotiaita oppilaita: tietosuojalain mukaan alle 16-vuotiaiden lasten huoltajilta tulee saada suostumus henkilötietojen käyttöön sähköisissä järjestelmissä. Tämä koskee myös ViLLEä. Jos kunta, koulu tai vastaava ei kerää lupia keskitetysti kaikkia sähköisiä opetusjärjestelmiä varten, tulee opettajan huolehtia lupien keräämisestä itse. ViLLEn uudistetut käyttöehdot hyväksymällä ilmoitat meille, että luvat on kerätty ja ViLLEn käyttö voi jatkua kuten ennenkin. Lisäsimme ViLLEn opintopolkuopettajan työkalupakkiin (eli siihen ViLLEn etusivulle) valmiin lomakkeen, jota voi käyttää lupien keräämiseen.

Muuten käyttöehtoihin ei ole tehty merkittäviä muutoksia. 25.5. alkaen opettajat hyväksyvät uudet ehdot ViLLEen kirjautumisen yhteydessä. GDPR:n mukaisesti päivitetyn tietosuojaselosteen löydät sivuiltamme. Kysymyksiä voi esittää tuttuun tapaan joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen villeteam@utu.fi tai soittamalla numeroon 02 333 8614. Päivystämme myös Facebookissa ViLLE-käyttäjien olohuoneessa.