Hyppää pääsisältöön

Uutiset

 

02 elokuu 2018

Ajankohtaisiin haasteisiin vastaava opettajien täydennyskoulutusohjelma käynnistyy syksyllä 2018.

Millainen on oppilaan joustavan matemaattisen ajattelun kehityskaari varhaiskasvatuksesta lukioon? Miten opettajana voin tunnistaa ja tukea joustavaa matemaattista ajattelua?

Joustavaan matematiikkaan on laaja, verkossa toteutettava täydennyskoulutusohjelma (15 op tai erilliset kurssit), joka on suunnattu opettajille varhaiskasvatuksesta lukioon. Sen tavoitteena on antaa opettajille yleisiä eväitä ja konkreettisia välineitä joustavan matematiikan opettamiseen.

Uuden täydennyskoulutusohjelman koulutuksissa yhdistyy joustavan matemaattisen ajattelun ja eri sisältöjen oppimisen uusin tieteellinen tieto sekä tutkimusyhteistyössä suomalaisten opettajien ja varhaiskasvattajien kanssa kehitetyt menetelmät (mm. tuntisuunnitelmat, pelilliset ympäristöt, sähköiset harjoitusmateriaalit ja tehtävät).

Täydennyskoulutusohjelman ensimmäinen osa ”Kohti joustavaa matemaattista ajattelua” (3 op) toteutetaan syyslukukaudella 2018 (17.9.–14.12.18).

Koulutusohjelman tuottavat yhteistyössä Turun yliopisto, Oulun yliopisto ja Jyväskylän yliopisto ja se on Opetushallituksen rahoittamaa maksutonta täydennyskoulutusta.

 

Lisätietoja koulutusohjelmasta ja ilmoittautuminen: http://www.flexibility.fi/