Ensiapua ViLLEn käyttöön

Mistä saan opettajatunnukset?

ViLLE-opettajatunnukset voi saada itselleen koulutuksen kautta. Tutustu eri vaihtoehtoihin Koulutukset-sivulla.

ViLLEn käyttöönoton perusteet

ViLLEn käyttöönoton perusteet
Katso video

Jos kurssin kopiointi tai oppilaiden lisääminen mietityttää, katso oheiselta videolta kertauksena ViLLEn käyttöönoton perusteet. Videolla käydään läpi, miten ViLLE Lite -käyttöliittymällä opettaja kopioi itselleen uuden kurssin ja lisää sinne oppilaat.

Kokeen tai tentin tekeminen ViLLEssä

Kokeen tai tentin tekeminen ViLLEssä
Katso video

ViLLEssä voit toteuttaa pieniä pistokokeita tai laajempia kokeita hyödyntäen automaattisesti arvioituja tai opettajan arvioimia tehtäviä. Videolla käydään läpi ViLLE-kokeen toteuttamisen perustyökalut.

Yksilöllisen kurssin luonti

Yksilöllisen kurssin luonti
Katso video

Useimmat opettajat pärjäävät hyvin ryhmänsä kanssa valmiiksi koottujen opintopolkukurssien kanssa. Välillä esimerkiksi eriyttämistä varten voi olla kuitenkin tarpeen rakentaa yksilöllisiä kursseja, joissa yhdistellään oppitunteja ja tehtäviä eri vuosiluokilta tai eri aineista. Tällä videolla käydään läpi tällaisen yksilöllisen kurssin luomisen vaiheet.

Apuopettajan lisääminen kurssille

Opettajien välistä yhteistyötä helpottaa usein, jos opettaja on toisen opettajan kurssilla apuopettajana. Apuopettajan voi lisätä kurssilleen Käyttäjät-välilehdestä. Huom! Apuopettajalla tulee olla myös ViLLE-opettajatunnus.

ViLLE-oppitunnin muokkaaminen

ViLLE-oppitunnin muokkaaminen
Katso video

Videolla kerrataan lyhyesti, että miten oppituntia voi mukauttaa omaan käyttöön sopivammaksi sekä lämmittely- ja bonustehtäviä hallinnoidaan.

Oppilaan salasanan vaihto

Opettaja pystyy itse nollaamaan oppilaansa unohdetun salasanan. Tämä tapahtuu ViLLE Litessä Käyttäjät-välilehdellä ja klikkaamalla oppilasrivin oikeassa laidassa olevaa kynäkuvaketta.

Ohje kotiin

Tässä dokumentissa esitellään ViLLEn taustoja ja keskeisimmät käyttöohjeet. Linkin tähän dokumenttiin voi lähettää huoltajille ViLLEn käyttöönoton yhteydessä.

Oppilaan ohjevideo

Oppilaan ohjevideo
Katso video

Videolla esitellään, että miten oppilas käyttää ViLLEä ja tekee sen tehtäviä.

Opettajan ohjeet ja oppaat

ViLLEn käytön kannalta keskeisimmät asiat löydät meidän Opettajan oppaasta. Lisäksi Ohjeet ja -sivulle on koottuna runsaasti ohjeita esimerkiksi omien VILLE-tehtävien ja -kokeiden tuottamiseen.